tisdag 5 februari 2013

Vara vänner!

På förekommen anledning så såg vi igår på en film som handlade om utanförskap. Filmen fick oss att fundera på hur vi ska vara som vänner. Hur är jag som vän? Hur är mina vänner som vän? Vågar jag be en vuxen om hjälp? Lyssnar vuxna runtomkring mig? Eleverna jobbade i små grupper och hade många kloka förslag som de diskuterade och skrev ner.
På sista timmen idag såg vi på en film ur serien "Rättens riddare". Filmen handlade om att vuxna inte alltid är så bra lyssnare. Vi diskuterade tillsammans i hela gruppen vilka olika anledningar det kan finnas till att vuxna lyssnar dåligt vid olika tillfällen. Tillsammans kom vi på att det är bäst att söka upp en vuxen när det inte är så många runtomkring, då är det lättare att få tid i lugn och ro. Vi pratade även om att alla har ett eget ansvar att säga till när något känns fel, antingen till sina föräldrar eller till någon vuxen på skolan.

2 kommentarer:

  1. Jätteviktigt att detta även tas upp i skolan. Fick höra lite roligt om vid vilka tillfällen vuxna inte lyssnar på sina barn...dator och smartphones verkar vara en stor bov och det är ju inte bra.

    SvaraRadera
  2. Ja, de flesta hade någon slags erfarenhet av just, ipads, smartphones, datorer och liknande. Dagens samhälle skapar ju en viss stress att alltid vara nåbar och uppdaterad, på gott och ont.

    SvaraRadera